Jadłospis
Alergeny
ALERGENY | |
1 | Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produktu pochodne. |
2 | Skorupiaki oraz produkty pochodne. |
3 | Jaja i produkty pochodne. |
4 | Ryby i produkty pochodne. |
5 | Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne. |
6 | Soja i produkty pochodne. |
7 | Mleko i produkty pochodne. |
8 | Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne. |
9 | Seler i produkty pochodne. |
10 | Nasiona sezamu i produkty pochodne. |
11 | Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na So2 |
12 | Łubin i produkty pochodne. |
13 | Mięczaki i produkty pochodne. |
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony ,,* podkreślony lub zaznaczony grubą trzcionką produkt może zawierac śladowe ilości:glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy.Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka czerwona, czosnek niedziedzi, liść lubczyku,sezam ziarno,cukier z prawdziwą wanilią bourbon, cynamon.
W wędlinach śladowo mogą wystąpić; soja, seler, gluten, gorczyca.
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka czerwona, czosnek niedziedzi, liść lubczyku,sezam ziarno,cukier z prawdziwą wanilią bourbon, cynamon.
W wędlinach śladowo mogą wystąpić; soja, seler, gluten, gorczyca.