Jadłospis

Alergeny

 
ALERGENY
1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produktu pochodne.
2 Skorupiaki oraz produkty pochodne.
3 Jaja i produkty pochodne.
4 Ryby i produkty pochodne.
5 Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
6 Soja i produkty pochodne.
7 Mleko i produkty pochodne.
8 Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
9 Seler i produkty pochodne.
10 Nasiona sezamu i produkty pochodne.
11 Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na So2
12 Łubin i produkty pochodne.
13 Mięczaki i produkty pochodne.
 
Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony ,,* podkreślony lub zaznaczony grubą trzcionką  produkt może zawierac śladowe ilości:glutenu,mleka,jaj,soi,selera i gorczycy.Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka czerwona, czosnek niedziedzi, liść lubczyku,sezam ziarno,cukier z prawdziwą wanilią bourbon, cynamon.
W wędlinach śladowo mogą wystąpić; soja, seler, gluten, gorczyca.
  
 
Kontrast: Zmień rozmiar: AAA