Jadłospis

Alergeny

 
ALERGENY
1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produktu pochodne.
2 Skorupiaki oraz produkty pochodne.
3 Jaja i produkty pochodne.
4 Ryby i produkty pochodne.
5 Orzeszki ziemne, orzechy arachidowe oraz produkty pochodne.
6 Soja i produkty pochodne.
7 Mleko i produkty pochodne.
8 Orzechy: migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe oraz produkty pochodne.
9 Seler i produkty pochodne.
10 Nasiona sezamu i produkty pochodne.
11 Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na So2
12 Łubin i produkty pochodne.
13 Mięczaki i produkty pochodne.
 
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie a informacjami od producentów moga one zawirać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.